Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Nov 15

De conebreker of ook kegelbreker genoemd wordt vaak gebruikt als secondaire- of tertiaire breker voor het produceren van fijnere aggregaten of fracties in beton of andere allerhande abrasieve natuur materialen

Typerend voor de kegelbreker zijn de duurzaamheid en betrouwbaarheid,  zeer nauwkeurige instelling en zijn hoge capaciteit en kwaliteit van het eindproduct.

kegelbreker, conecrusher

kegelbreker, conecrusher

 

Voor de werking zie bovenstaande tekening :

De horizontale aandrijfas brengt via een kroon-tandwiel verbinding de verticale hub op een toerental van ca 600 t/min. Bij  vaste opstellingen is de aandrijving meestal electrisch door middel van electromotor, voor de mobiele toepassingen kan dit ook hydraulisch met een hydromotor.

De kegelas, op bovenstaande tekening in het groen, is via lagers en bussen los gelagerd in de hub. De boring in de hub is hellend excentrisch waardoor bij het draaien ervan de kegel een rolbeweging maakt in de bovenstaande cone.  Het is deze excentrische rolbeweging van de kegel in de cone dat instaat voor het breekproces van het  materiaal dat door het brekerhuis naar beneden stroomt.

De cone is gemonteerd in een draagframe (rood) welke door middel van schroefdraad in hoogte regelbaar is ten opzichte van de kegel. De positionering van de cone gebeurd via een hydromotor en is traploos instelbaar terwijl de machine loopt .  Deze instelling ook genaamd CSS bepaalt de korrel- grootte en  structuur van het geproduceerde eindproduct.  Eens de instelling is gebeurd wordt de schroefdraad ontlast en vastgehouden door  vier hydraulische klemcilinders.

Het ganse bovengedeelte, cone met regelgedeelte wordt op zijn plaats gehouden door middel van acht hydraulische trekcilinders. Het is pas bij overbelasting van de breker of bij het eventueel aanwezigheid van onbreekbare materialen binnenin het brekerhuis dat deze trekcilinders het boven frame  over een slag van ca 30 cm zullen loslaten en zo de machine te beveiligen tegen beschadiging.

De kegel- en conemantel (paars) zijn de hoofdslijtdelen en zijn gemakkelijk uitwisselbaar. Er is een grote keuze aan soorten mantels die in de machine kunnen worden gemoteerd en dit is rechtstreeks afhankelijk van het opgave materiaal en het gewenste eindproduct dat men wil produceren. Om een maximale standtijd van de slijtstukken en de slijtkosten zo laag mogelijk wil houden is het zeer belangrijk de juiste mantels in de machine te plaatsen.

Meer daarover zullen we in detail bekijken in een volgende post over de kegelbreker.

Voor meer informatie over kegelbrekers contacteer ons hier

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.