Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Oct 18

OM – TRACK een noord Italiaanse constructeur heeft een rijke geschiedenis in het produceren van brekers . In de jaren 60 is OM oorspronkelijk begonnen met vaste opstellingen . Eind de 80 is men begonnen met het ontwikkelen van mobiele brekers en zijn de vaste opstellingen weggevallen .

 

mobiele kaakbreker Apollo

mobiele kaakbreker Apollo

 

 

non stop system OM Jaw Crusher

non stop system OM Jaw Crusher

 

Op de kaakbrekers zit een gepatenteerd vol hydraulisch systeem waarbij OM een constante controle heeft over de druk binnen de kaken van de breker . Waardoor bij eventuele piekdrukken geen schade wordt gedaan aan de lagers, of de as van de mobiele kaak, maar de mobiele kaak automatisch opengaat . Ook de materiaaltoevoer kan zo ideaal afgesteld worden aangezien de voeder schud volgens de druk binnen de kaken . Deze druk kan afhankelijk van het opgave product ingesteld worden .

 

 

Als er een stuk hout vast geraakt tussen de kaken dan hoeft u met het gepatenteerde systeem van OM de  breker ook niet te gaan leegmaken . U kan op een heel eenvoudige manier de kaken verder uit elkaar zetten zonder de machine stil te zetten of leeg te maken .

 De draairichting van de bewegende kaak is ook omkeerbaar . Dit heeft twee grote voordelen . Zo kan u ook asfalt breken (bij frisse temperaturen) en kan u ook makkelijk een obstructie oplossen . Alle transportbanden kunnen zowel links als rechts draaien wat bij eventuele blokkering van ijzer een groot voordeel is . Want zo kan u het ijzer snel en makkelijk terug los krijgen .

 

OM Track Apollo cilinders bewegende kaak

OM Track Apollo cilinders bewegende kaak

 

De hoofdband is ook voorzien van een overlastbeveiliging . Stel dat en stuk ijzer door de band heen geraakt dan zal de druk te hoog worden en zal de band stilvallen waardoor niet gans uw band stuk zal zijn . 

 

OM Track Apollo open chassis

OM Track Apollo open chassis

 

Ook het brekerhuis is zo ingebouwd dat er steeds voldoende ruimte is tussen de brekeruitval en de transportband dit om zoveel mogelijk opstoppingen te voorkomen en dankzij de open structuur van het gelaste kokerchassis rond de brekeruitval en afvoerband zijn eventuele obstructies snel vasttestellen en zeer eenvoudig en snel te verwijderen.

 

 

De machine is ook voorzien van een onafhankelijke dubbeldek voorafzeving . Dit wil zeggen een zeefbox die onafhankelijk van de opvoerbak schud en ervoor zorgt dat zoveel mogelijk fijn uit het te breken materiaal gehaald wordt . Dit zorgt voor een heel goede voorafzeving  en de slijtagekosten zijn een heel stuk lager . Ook de productiecapaciteit van de breker ligt daardoor een stuk hoger (zon 10-15%) .

OM Track Apollo onafhankelijke voorzeef

OM Track Apollo onafhankelijke voorzeef

 

De motor is een Caterpillar 6 cilinder dieselmotor die steeds op zijn maximale koppel kan draaien . Doordat deze breker volledig hydraulisch aangedreven wordt . Op de motor zit een hydraulische pomp met debietregelaar die op haar beurt de hydraulische motoren aandrijft . Geen overbelasting van de motor wat resulteert in een zuiniger verbruik en een langere levensduur van de motor .

De OM Kaakbrekers zijn niet alleen eenvoudig in bediening maar bovendien zijn zeer onderhoudsvriendelijk en zijn de slijtagekosten aanzienlijk lager dan van een ander type breker.

OM Track Apollo bedieningspaneel

OM Track Apollo bedieningspaneel

 

 

 

 

 

 

Voor meer inlichtingen over deze machines klik hier

 

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.