Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Dec 31

Recent werd er in de recyclageafdeling van de Groep Verhelst te Oostende geïnvesteerd in nieuwe mobiele zeefmachines.

Groep Verhelst biedt een uitgebreid dienstenpakket.
Verhelst is één van de grootste handelaars in bouwmaterialen met veel vertakkingen in tal van sectoren waaronder aannemingen, machines, logistics, natuursteen, chape, vloer-en wandtegels, eigen fabricatie van betonproducten en ook duurzame recyclage.Met een geconsolideerde omzet van meer dan 155 miljoen euro en een tewerkstelling van 560 mensen neemt de Groep Verhelst een leiderspositie in binnen de bouwwereld en kan de klant steunen op Verhelst, een vaste waarde die alle knowhow in huis heeft.

Er werden twee machines aangeschaft van het merk McCloskey international waaronder een S190 dubbeldek mobiele zeefmachine en als primeur voor het vaste continent een B230 Bivitec.

Beide machines worden samen ingezet voor het zeven van hoogovenslakken welke vrijkomen van de staalproductie.

McCloskey S190

McCloskey S190

De S190, een dubbeldek vlakdekzeef ,welke is uitgerust met een milieuvriendelijke Caterpillar motor van 130 Pk, met zeefdek afmetingen van 6000 mmx1500mm en een opgavebunker van 12000 liter is een echte granulaat zeefmachine en de grooste in het gamma van McCloskey International.Dankzij zijnrobuuste uitvoering, de korte overgangen tussen de zeefdekken en vangbakken, de hoge energie zeefbox en zijn efficiënt hydraulisch systeem levert de machine uitzonderlijke prestaties. Ondanks een eigengewicht van ca 38000kg en zijn ruime afmetingen in werkpositie is deze machine in minder dan tien minuten hydraulisch samenvouwbaar binnen de compacte transportmaten welke goedkoop transport toelaten tussen de verschillende opdrachten.

Bivitec

Binder+co

 

De B230 is een primeur in zijn soort , deze mobiele zeefmachine maakt gebruik van de Binder&Co technologie met de Bivitec zeefbox. Deze machine is vooral geschikt voor het fijn afzeven van materialen met een hoge vochtigheidsgraad. Het zeven van dergelijk materiaal op 3 mm is waar de meeste traditionele zeefsystemen falen en dit om reden van het dichtbleven van de zeefnetten waardoor de gewenste granumetrie niet word bereikt.

De Bivitec zeefbox maakt gebruik van flexibele zeefmatten welke aan beide zijden tussen een dubbel frame zijn opgespannen. De circulaire beweging van de schommelas wordt deels omgezet in lineaire beweging op het enkel frame waar de zeefmatten zijn in opgespannen. Deze lineaire beweging op de zeefmatten zorgt ervoor dat deze worden gestrekt en ontspannen waardoor deze niet kunnen verstoppen. Met zijn totale 18 vierkante meter aan zeefoppervlak en zijn 44 ton aan eigengewicht is de B230 de grootste mobiele zeefmachine op rupsen in zijn soort.

Voor alle gewenste informatie kan U terecht bij de firma Naessens Hydraulics importeur McCloskey International voor de Benelux  info@naessens-hydraulics.be

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.