Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Feb 20
mobiele zeefmachine

mobiele zeefmachine

Doordat steeds meer werven moeilijker toegankelijk en compacter in ruimte worden zijn de meeste mobiele zeefmachines gebouwd op rupsonderstel. Dankzij een krachtige rupsaandrijving kan de machine op de meeste werven ongeacht de omstandigheden toch vrijwel snel op de gewenste werkplek worden gemanouvreerd waardoor aanzienlijke tijd in opstelling kan worden bespaart.

mobiele zeefmachine transportband

mobiele zeefmachine transportband

Eens de machine op de juiste plaats bij de te verwerken grondpartij is gepositioneerd wordt erop geacht of deze horizontaal is opgesteld. Indien nodig wordt de standplaats bijkomstig gevlakt zodat een horizontale opstelling mogelijk wordt. Dit is noodzakelijk voor een correcte werking van de machine.

Daarna worden de drie transportbanden hydraulisch opengevouwen waarbij te beginnen met de overkorrelband, daarna de tussenfractieband en als laatste fijne fractieband. Elke band wordt bedient met één enkele hendel en is in één enkele beweging uitvouwbaar. Eens uitgevouwen dient enkel de borgingspennen op de banden worden voorzien.

mobiele zeefmachine tussenfractie

mobiele zeefmachine tussenfractie

In deze positie is de machine klaar voor aan het werk te gaan en wordt als eerste de overkorrelband gestart, daarna de twee zijbanden, de zeefbox met zijn afvoeband starten samen en als laatste wordt de opgaveband in werking gesteld. Na een korte visiuele inspectie of alle banden correct op de trommels lopen wordt het toerental van de motor naar maximaal opgevoerd via de gashendel. Alle transportbanden zijn traploos regelbaar in snelheid en dienen zo worden geregeld dat het te transporteren materiaal vlak op de band bijft liggen om zo een goede afvoer te garanderen. De toevoerband wordt bij aanvang van de werken laag ingesteld om lage aanvoer op de zeefbox te verkrijgen. Deze opstelprocedure zoals voorgaand vermeldt neemt niet meer dan tien minuten in beslag.

Nu staat de machine klaar om te starten en kan met de graafmachine aangevangen worden om grond in de opvoerbunker van de zeefmachine te scheppen.Dit gebeurt met de juiste graafbakbreedte in verhouding tot de breedte van de opvoerbunker zodat er geen materiaal naast de machine kan terechtkomen. Eens een paar bakken te zeven materiaal opgegeven werd in de opvoerbunker dient de machine te worden geinspecteerd op de werking. Er dient te worden gelet of alle fracties zuiver worden afgezeefd en pas daarna kan de snelheid van de opgaveband worden aangepast om zo het rendement op te drijven.

zeefbox

zeefbox

De zeefmachine produceert drie fracties waaronder de fijne fractie welke wordt bepaaalt door het zeefnet in het onderdek van de zeefbox. In geval een snaarzeef van 15 mm zal de fijne fractie geen grotere delen dan 15 mm mogen bevatten. De fijne fractie wordt afgevoerd via de linkse afvoerband.De tussenfractie wordt opgevangen en afgevoerd via de rechtse transportband. Het bovendek in de machine is een geponste plaat met gaten van 65 mm waardoor men een tussenfractie gaan produceren van 15 -60 mm. Alle fracties groter dan 65 mm worden via de overkorrelband afgevoerd. Dankzij de zware geponste plaat is de machine beter uitgerust om grotere steenfracties in het opgavemateriaal verwerken. Eens de machine juist is ingesteld dient de operator deze gelijkmatig te beladen achteraan in de opgavebunker en steeds de afvoerbanden te overzien op eventuele obstructies.

Klik hier om meer inlichtingen over zeefmachines te verkrijgen

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.