Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Apr 30

De grootse scalperzeef in het McCloskey gamma is de R155. Met zijn eigengewicht van ca 34 ton en zijn zeer robuuste uitvoering behoort deze daardoor bij de grootste in zijn klasse. Uniek is het zelfdragend chassis welke als sterke basis dient voor de ganse machine en waardoor deze zeer stabiel, autonoom en wendbaar is zelfs op de meest moeilijk toegankelijke terreinen.
Dat deze machine tot de klasse A merken behoort kan men snel herkennen in zijn uniek concept en de aandacht die de constructeur schenkt aan de degelijkheid tot in de kleinste detail. We lopen even rond de machine en sommen de typische kenmerken en voordelen op waarmee iedere machine standaard op de markt wordt gebracht.

vingerzeef

vingerzeef

opgavebunker

opgavebunker

– De opgavebunker is de grootste in zijn klasse en volledig in één stuk geconstrueerd uit Hardox platen waardoor de hoogste stabiliteit en duurzaamheid wordt verkregen. Dus geen zwakke componenten zoals klapdeuren, scharnieren en cilinders, de bunker wordt voor transport hydraulisch naar omlaag geschoven.

 

 

 

 

 

 

– Een hoge energie-zeefbox met rechtstreekse hydraulische aandrijving en traploos regelbaar toerental produceert dankzij de laatste technologie de hoogst G-krachten op het zeefnet waardoor een maximale scheiding en doorval van het product wordt gecreëerd.
De hoek van de zeefbox is verstelbaar in 4 posities waardoor deze optimaal kan worden ingesteld om zo een maximaal scheidingsrendement te bekomen. Het bovendek is zijdelinks gespannen en er kan worden gekozen voor een schroef- of en snelspansysteem al naargelang de toepassing van het soort te zeven materiaal. Het onderdek bestaat uit drie in de lengte gespannen zeefnetten doormiddel van voorgebogen latten met klembouten gemakkelijk toegankelijk aan de buitenzijde van de zeefbox. Ook hier is aan de onderhoudspersoneel gedacht, de zeefbox kan aan de voorzijde hydraulisch gelift worden om zo een ruime toegankelijkheid aan de onderkant te bekomen voor het gemakkelijk reinigen en snel wisselen van de zeefnetten.

zijtransportband

zijtransportband

De transportbanden zijn uitzonderlijk zwaar gebouwd door middel van een stabiel dubbel U frame en dit voor het werken in de moeilijkste omstandigheden. Zowel de opvoerband als de stenen afvoerband zijn over de ganse lengte voorzien van en impactbed en dit om perforatie van de rubberbanden te voorkomen.
Alle banden hydraulisch verstelbaar in hoogte en tevens traploos regelbaar in snelheid om de meest diverse soorten materialen efficiënt te kunnen afvoeren en stockeren. Alle vangbakken zijn uitbekleed met rubber wat het geproduceerde geluid en slijtage ten goede komt.
De tussenfractie-band is zodanig ontworpen dat deze niet onder het zelfdragend chassis door komt waardoor er ook geen schade kan ontstaan bij verplaatsingen van de machine over oneffen terreinen.
Voor de uitlijning van de transportbanden herkennen wij de typische McCloskey vlot toegankelijke bandspanners welke voorzien zijn van grove schroefdraad met een smeernippel zodat het bijstellen altijd snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd zelfs na reeds vele dienstjaren van de machine. Dit detail wordt altijd sterk geapprecieerd door de mensen van het onderhoud.

motorcompartiment R155

motorcompartiment R155

Het motorcompartiment is volledig afgesloten en voorzien van aan beide zijden grote deuren op zware scharnieren. Daardoor blijft de binnenkant van het motorcompartiment altijd zuiver en proper. Gezien van de linker zijde van de machine een ruim overzichtelijk en logisch bedieningsbord met automatisch gashendel voor de CAT motor. Alle componenten binnenin zijn goed geordend en zeer ruim en gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud. Het luchtfilter is van het type extractie waardoor de reinigings-intervallen worden vergroot en zo het onderhoud vereenvoudigd.
Aan de linkerzijde in het motorcompartiment vindt men de koelers open toegankelijk voor een efficiënte reiniging, een vergrendelbaar batterijslot en gereedschapskist en als detail de uitlaatpijp in inox.
Zoals bij de meeste McCloskey zeefmachines is de stalen brandstoftank voorzien van twee vuldoppen en controlepeilen zodat de machine van beide kanten kan worden getankt, op het bedieningspaneel is een extra brandstofpeilmeter voorzien.

– alle bewegende delen alsook de loopwegen met leuning zijn gegalvaniseerd, tevens dienen deze laatste niet te worden gedemonteerd om van werkstand naar transportstand om te schakelen.

De zeefmachine is eenvoudig in bediening en is na aankomst op de werf binnen 10 minuten werkingsklaar opgesteld. Klik hier om een real time video te zien van de opstelling van een R155.

De Firma Persijn van Wevelgem en ook de Firma Liema wegenbouw van Tienen investeerden onlangs in een R155 zeefmachine. Beide bedrijven actief in de wegenbouw kozen ook voor de optie van een extra zeefbox met vingers waardoor er snel kan omgeschakeld worden van het zeven van granulaten naar het zeven van zware grondsoorten.

Voor alle gewenste inlichtingen contacteer ons

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.