Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Aug 09

logoDe vraag ” welke machine voor welke toepassing?” is de meest voorkomende vraag wanneer het gaat om het zeven van grond.

Er zijn zoals U weet verschillende soorten bodem met talrijk verschillende eigenschappen die het zeven ervan al dan niet gemakkelijk maken.

Zo hebben we bijvoorbeeld zandgronden, deze vallen onder de gemakkelijkste categorie om te verwerken.

De zandachtige korrelstructuur zorgt voor een gemakkelijke doorval op de zeefbox, waardoor er een goede capaciteit wordt bekomen; de meeste vlakdekzeven voldoen voor dit soort werk.

Bij leemachtige of leemgronden ligt dit al een gans stuk moeilijker. Door de vastere structuur van deze soort gronden is de G-kracht op het draaddek van een vlakdekzeef vaak ontoereikend om een effectieve doorval te verwezelijken.

Komt daarbij de factor dat de mazen van het zeefdek beginnen dicht te kleven en het rendement van de machine gaat pijlsnel naar omlaag.

Het zeven van leemachtig grond is daarom geen gemakkelijke klus.

Bovendien is het zo dat na het zeven de vrijgekomen fracties helemaal niet zuiver zijn, waardoor de kwaliteit van het geleverde werk ondermaats is.

Belangrijk is dat de vrijgekomen stenen uit de grond voldoende zuiver zijn zodat men ze hergebruiken voor onderfunfering of eventueel rechtstreeks afgevoerd kunnen worden naar een breekcentrale om ze te verwerken tot gebroken mengpuin.

De zuiverheid van het aangevoerde materiaal zal dan ook de stortkosten sterk beinvloeden.

Daarom is het zeer belangerijk dat de juiste machine in de juiste toepassing wordt ingezt om niet allen een maximum rendement te bekomen maar om het meest efficient te werken.

De McCloskey trommelzeef is een typische grondzeef ideaal voor het zeven van moeilijk leemachtige gronden.

Voor meer inlichtingen omtrent het zeven van moeilijke grond klik hier

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.