Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Dec 10

De Master Mag Type K bovenband magneetafscheider is een kosteneffectieve en zeer veelzijdig alternatief voor de duurdere elektro magnetische afscheiders. Master Magnets is een pionier in de Type K Permanente bovenband afscheider sinds de jaren 1980. Het revolutionaire Type K ontwerp was een doorbraak voor de recyclage van delfstoffen, in zoverre was dit het eerste product speciaal ontworpen voor gebruik op mobiele brekers en in staat om de meest zware omstandigheden te weerstaan.

permanente overbandmagneet

permanente overbandmagneet

De Type K bovenband magneet is ontworpen als lichtgewicht met zeer lage verbruikskosten omdat geen krachtbron vereist is om de magneet te doen werken. De magneet is ook zelfreinigend, waardoor de stilstand van de installatie tot een minimum wordt herleidt.

De Type K zelfreinigend magneet wordt voornamelijk gebruikt in de ontginning en recyclage-industrie, waar ze ofwel in-line geplaatst wordt over de koprol of dwars over een transportband. Type K bovenbandmagneten zijn vrijwel onderhoudsvrij en verkrijgbaar met een elektrische of hydraulische aandrijving. Het type K is de meest populaire product in het productassortiment voor het verwijderen van ferro-vervuiling in materiaalstromen.

De overbandmagneet kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Voor zware toepassingen raden wij het gebruik aan van ofwel een SCB-of Heavy-Duty overband magneet.

Voorbeelden van typische toepassingen zijn;

– Installatie op mobiele brekers, zeefmachines, hakselaars of shredders
– Installatie in een MRF (Material Recovery Facility)
– Scheiding van ferro-besmetting in steengroeven
– Het verwijderen van ijzerhoudende materialen in de mijnbouw
– Gebruikt in houtafval verwerkings installatie
– Scheiding van ferro-metalen in metaalshredders
– Scheiding van ferro-metalen in bouw- en sloopsorteerinstallaties
– Verwijdering van ferro-besmetting in glasrecyclage
– Scheiding van ferro-metalen in huisvuil
– Verwijdering van ferro van gieterij-toepassingen

Bovenband magneten kunnen standaard geleverd worden om te werken boven transportbanden met breedtes van 150mm tot 2000mm. Voor grotere transportbandbreedtes kan bovenband magneet op maat worden ontworpen om te voldoen aan ieders specifieke toepassing. Extra ondersteunende structuren zijn ook leverbaar.

Als de operationele hoogte van de magneet meer dan is 300 mm bedraagt, zal de Type K voorzien worden van een drie-polig ontwerp. Een drie-polig ontwerp maakt gebruik van massief stalen langsliggers rondom om effectief het magnetisch veld te concentreren naar het centraal bodemvlak van de magneetblok.

Voordelen van het drie-polig ontwerp.

-Vermindert de magnetische lekkage
-Vermindert schade aan de transportband
-Produceert een schoner product
-Bereikt een iets betere extractie

Voor meer aankoop, huur of meer informatie over magneten of andere scheidingstoepassingen contacteer ons gespecialiseerd team.

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.