Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Oct 12

Een juiste uitvoering van de doseer-bunker bepalen en samenstellen is cruciaal voor de goede werking van de ganse installatie. Een slechte en onregelmatige opgave kan de goede werking van de zeven en windzifters grondig verstoren en ook aanzienlijke stress creëren bij de werknemers in de sorteercabines. Opstoppingen en blokkades waar ook in de installatie halen de capaciteit en rentabiliteit van de ganse operatie drastisch naar beneden.

opgavebunker

doseer en opgavebunker van Rematech

Rematech doseer-bunkers of opgavebunkers zijn dankzij het compact designs en regelbare voeten zeer flexibel in opstelling en gemakkelijk integreerbaar in eender welke installatie.

De standaard uitvoering is een elektrisch aangedreven transportband. Afhankelijk van de densiteit van het opgave-materiaal en de gewenste capaciteit van de installatie wordt een juiste reductiekast bepaald.

De rubber transportband is een  extra zware uitvoering en is ondersteund van de combinatie van HD transportrollen en impact-platen om perforatie te beperken bij het beladen van materialen met scherpe hoeken en kanten.

Bij eventuele vervanging van een beschadigde rubberband is de transportband gemakkelijk uitschuifbaar vanonder de  trechter-structuur waardoor de interventie eenvoudig en snel kan verlopen .

Dankzij de regelbare zware steunpoten is de bunker optimaal instelbaar om en optimaal overgangspunt af te stellen met de hellende transportband naar de volgende machine.

Door de lage en lange uitvoering van de opgave bunker is het gemakkelijk om deze met een wiellader te beladen maar tevens daardoor is het mogelijk het opgave-materiaal over een langere oppervlak en daardoor een dunnere laag te spreiden in de bunker, dit resulteert in een gelijkmatige en constante dosering naar de zeefmachine en/of  de rest van de installatie.

doseer en opgavebunker van Rematech

doseer en opgavebunker van Rematech

 

Elektrische of hydraulische aandrijving.

Standaard is er een elektrische aandrijving voorzien van de transportband via een planetaire tandwielkast.

Als optie is er een hydraulische aandrijving van de doseer-band mogelijk

Wanneer het ene of het andere, de juiste keuze is afhankelijk van de volgende factoren

Doseer bunkers vragen meestal hoog koppel bij laag toerental

Dit is belangrijk bij het doseren van opgavematerialen met een hoog soortelijk gewicht. Door de zware massa op de transportband meestal uitgerust met impact-bars is de frictie en de rolweerstand van de band zeer hoog. Dit in combinatie met een laag toerental en elektrische aandrijving via frequentie-regellaar kunnen er problemen ontstaan met blokkades en oververwarming van de aandrijfmotor. bovendien wordt bij laag toerental of bij teruggerekende frequentie naar 25 Hertz of lager het vermogen van de elektrische motor gehalveerd. Dit verlies aan vermogen samen met de daardoor geproduceerde warmte kan dan voor problemen zorgen met de aandrijving waardoor de bedrijfszekerheid van de ganse installatie in het gedrang komt.

Voor dergelijke zware en voor een doseerbunker moeilijke toepassingen hebben wij een speciale aandrijftrommel ontworpen met een dubbel ingebouwde reductiekast en hydraulische aandrijfmotoren. Het voordeel van dit aandrijfsysteem is dat bij laag toerental van de aandrijftrommel het koppel toch maximaal blijft. Het draaimoment van de trommel blijft constant en maximaal waardoor er altijd een constante  en vloeiende band-snelheid wordt gegarandeerd volgens het manueel ingesteld hydraulisch debiet.

voor meer inlichtingen neem vrijblijvend contact op via: info@naessens-hydraulics.be

 

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.