Paste your Google Webmaster Tools verification code here
Dec 01

Ondanks er in vele gevallen reeds zeer selectief tewerk wordt gegaan bij afbraakwerken is het in de realiteit vaak zo dat steenpuin nog teveel vervuild is  met resten van hout, plastiek en andere soorten bouwstofrestafval.

Voor het produceren van hoogwaardig en  kwalitatief meng-of steenpuin horen deze stoffen zeker te worden verwijderd.

afgezeefd en gereinigd mengpuin

afgezeefd en gereinigd mengpuin

Voor de windzifter WS 1200 hoeft dit echter niet een probleem te zijn. Het werkingprincipe van een windzifter of ook windzeef genaamd is door middel van luchtdruk. Een juist gerichte luchtstroom op de opgevoerde, vervuilde fractie zorgt ervoor dat de lichte delen weggeblazen worden van de zwaardere fractie, in dit geval steen of betonpuin en wordt opgevangen in een afzetcontainer.

Om daarmee een goed resultaat te bekomen dient het te behandelen materiaal eerst  worden gezeefd met een zeefmachine zodat de fijne fractie volledig is verwijderd. Dit is absoluut noodzakelijk omdat deze anders  zouden worden uitgeblazen met de lichte fractie. Het is de bedoeling dat de lichte afvalfractie zo licht mogelijk is in gewicht aangezien de hoge afvoerkosten.

Dus om efficiënt te windziften is het absoluut noodzakelijk de machine met perfect afgezeefd opgavemateriaal te voorzien.

In onderstaande video kan u zien hoe een reeds afgezeefde mengpuinfractie van 0/80 welke restafval bevat zoals plastiek, hout en andere organische fracties gereinigd wordt.

Werkwijze is om eerst  het materiaal te ontdoen van  grond in dit geval 0/20mm en de overkorrel 60/plus.

De tussenfractie 20/56mm wordt door de windzifter gevoerd waar de lichte afvalfractie van de stenen wordt gescheiden.

Het resultaat is een 100% zuivere steenfractie 20/56mm

Contacteer ons voor alle gewenste informatie in verband met het produceren van kwalitatieve granulaten

 

Leave a Reply

Copyright 2008-2011 Naessens hydraulics, Filip Naessens, All rights reserved.